Mijn lievelingsproduct van Bonduelle is hoe dan ook de bloemkoolrijst. In plaats van een simpel rijstgerecht daagde ik mezelf uit om iets anders ermee te maken. Ik ging aan de slag en maakte hiervan een heerlijke vegetarische risotto. Sinds de week zonder vlees probeer ik namelijk vaker vegetarisch te eten. Dit recept kan je natuurlijk ook altijd maken met vlees, maar dat heeft dit recept eigenlijk helemaal niet nodig. Na het proeven merk je dat het vlees niet eens wordt gemist.

Ingrediënten: (2 personen)
- 1 ui
- halve courgette
- 400 gram bloemkoolrijst Bonduelle
- 1 tuinkruiden bouillonblokje Zonnatura
- 50 ml water
- 100 gram Philadelphia of zuivelspread light
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 150 gram feta
- peper
- peterselie
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Bak deze vervolgens aan in de pan. Snijd ondertussen de courgette en zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Als de ui glazig is dan voeg je de courgette toe. Laat dit even kort meebakken. Voeg hierna de bloemkoolrijst toe en bak dit ook nog even kort mee. Hierna is het tijd om het bouillonblokje, het water en de zuivelspread aan het groentemengsel toe te voegen. Roer dit goed door elkaar en laat ongeveer 5/7 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste minuut ook de tomaatjes toe. Proef even of je het recept goed op smaak vindt. Voeg anders nog wat peper toe aan het geheel. Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de feta en peterselie. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties