(Vegetarische) krokante kip salade

Met de week zonder vlees heb ik verschillende vleesvervangers geprobeerd. Een van mijn favoriete is de krokante kipschnitzel van Vivera. Deze heb ik gebruikt bij deze heerlijke maaltijdsalade met yoghurtdressing en zelfgemaakte croutons. Ideaal om op deze manier oud brood op te maken. 

Ingredièˆnten: (2 personen)

  • halve krop ijsbergsla
  • 1/4 komkommer
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eieren
  • 2 krokante kipschnitzels van Vivera
  • handje pijnboompitten
  • handje Parmezaanse kaas
  • volkoren boterham (oud brood)
  • olijfolie
  • knoflook poeder
  • bieslook
  • peper en zout
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
  • 1 eetlepel mayonaise


Bereiding:
Zet de oven aan op 180 graden. Kook de eieren voor ongeveer 8/10 minuten. Doe in een bakje een flinke eetlepel olijfolie en strooi hierin wat knoflookpoeder, bieslook en zout naar smaak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de boterham. Besmeer de boterham aan allebei de kanten in met het olijfolie mengsel. Zet het brood daarna voor ongeveer 5 minuten in de oven en keer regelmatig. Als het brood krokant is dan is het klaar, snijd daarna in croutons. Ga hierna aan de slag met de kipschnitzel en bak deze goudbruin. Snijd en was de ijsbergsla en komkommer. Verdeel dit per persoon in een bord. Snijd de zongedroogde tomaatjes en het ei in kleine stukken en verdeel dit ook over de borden. Als de kip bijna klaar is, bak je de pijnboompitten nog even kort mee. Als deze allebei klaar zijn, snijd je de kip in lengtes en verdeel je deze samen met de pijnboompitten over de borden. Gevolgd door de parmezaanse kaas en zelfgemaakte croutons. Maak de salade hierna af met een zelfgemaakt saus. Ik mixte de yoghurt en mayonaise in een kommetje en voegde hier naar smaak wat knoflookpoeder, bieslook, peper en zout aan toe. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.