Pasta Stroganoff

Pasta is makkelijk, voedzaam en lekker. Het maken van een pasta is gewoon altijd een goed idee! Je kan er eindeloos mee variëren. Deze keer maakte ik een pasta met stroganoffsaus. Een verantwoorde versie om je vingers bij af te likken!

Stroganoff is officieel een gerecht uit de Russische keuken. De saus wordt in deze keuken traditioneel gemaakt met wodka. In dit recept gaan we niet aan de slag met wodka. NIet getreurd, want de saus is heerlijk!

Ingrediënten:

  • 320 gram biologische fusilli volkoren (Albert Heijn)
  • 300 gram rundersoepballetjes of gehakt (zelf balletjes maken met ei en kruidenpaneermeel)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2,5 theelepel paprikapoeder
  • 140 gram tomatenpuree
  • 125 gram creme fraîche light
  • 125 gram (plantaardige) melk
  • 1/4 blokje runderbouillon
  • 2 theelepels (verse) peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • handje parmezaanse kaas

 

Wil je dit recept vegetarisch maken? Vervang dan het vlees door courgette en extra champignons. Maak daarnaast de saus op smaak met groentebouillon.

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens de bereiding op de zak. Snijd ondertussen de ui en paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Pak een grote hapjespan en bak hierin met een scheutje olijfolie de balletjes of het gehakt even kort aan. Haal het uit de pan en bak in het overgebleven vet op hoog vuur de ui, paprika en champignons aan in de pan. Als het begint te slinken zet je het vuur laag en voeg je de knoflook toe. Bak dit even kort mee samen met de paprikapoeder. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten meebakken. Doe vervolgens crème fraîche, melk, 1/4 bouillonblokje en peterselie erbij in de pan en roer voorzichtig door elkaar. Als het een geheel is, voeg je vervolgens de balletjes of het gehakt toe aan de saus en laat je deze even voor een paar minuten sudderen. Indien de saus te dik is, voeg je nog wat extra melk toe. Breng de saus hierna op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de pan, verdeel de saus erover en maak af met nog een beetje peterselie en parmezaanse kaas. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.