Appel-kaneel cheesecake

Alles met appel is lekker en zeker in combinatie met kaneel. Een van mijn lievelingsdessert is cheesecake, maar dit is natuurlijk niet heel erg gezond. Daarom bedacht ik weer een gezondere versie van de cheesecake. De taart is in de verantwoorde versie ook nog steeds machtig en hierdoor kan je deze taart makkelijk in 16 stukken snijden. 

Ingredièˆnten:

  • 160 gram dadels
  • 100 gram kokend water
  • 130 gram havermout
  • 375 gram zuivelspread
  • 5 eieren
  • 2,5 eetlepel volkoren speltmeel van Molensteen
  • 1,5 eetlepels syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 3 appels
  • 3 theelepels kaneel


Bereiding:
Zet de oven aan op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Breng het water aan de kook en doe samen met de dadels in een kom. Pureer hierna de dadels en voeg de havermout toe. Roer het mengsel goed door elkaar en vul hiermee de springvorm. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel. Mix de eieren samen met de zuivelspread, de syrup/honing en het vanillearoma. Schep daarna voorzichtig het speltmeel door het beslag en stort dit op de bodem. Zet de taart nu voor ongeveer 30 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes en roer hier de kaneel door. Na 30 minuten kan je de appel bovenop de taart doen en weer terug in de oven zetten. Zorg ervoor dat de vulling niet te dun is, want het is niet de bedoeling dat de appel naar de bodem zakt. Anders wacht je nog even met de appels erover verdelen. De taart met de appels zet je nog voor ongeveer 25/30 minuten terug in de oven. Om ervoor te zorgen dat de appels niet verbanden, kan je het laatste kwartier aluminiumfolie over de taart doen. Als de taart klaar is, laat je deze goed afkoelen en zet je deze voor minimaal 1 uur in de koelkast. Hierna kan je lekker genieten! 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.