Bananenbrood met peer en rozijn

Bakken met banaan doe ik erg graag en dat zien jullie ook vast wel aan mijn recepten. Elke keer probeer ik een nieuwe variant te bedenken. Op deze manier kan je blijven variëren met het bakken van iets lekkers van rijpe bananen. Vooral een heerlijke snack met de feestdagen in de wintermaanden. De warme smaken van banaan, speculaaskruiden, peer en rozijn. 

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 3 eieren
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 1 grote peer
  • 60 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel Jonnie Boer speculaaskruiden van Euroma
  • snufje zout


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen en eieren in een beslagkom en mix deze totdat er een luchtig geheel ontstaat. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe behalve de peer en rozijnen. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Snijd daarna de peer in kleine stukjes en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het beslag. Roer het beslag goed door elkaar en doe dit vervolgens in een bakvorm (ik gebruik altijd een cakeblik). Zet het brood voor ongeveer 40/45 minuten in de oven. Hierna kan je lekker smullen! 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.