Heerlijk comfort food voor in het weekend of doordeweeks. Makkelijk om te maken omdat alles in een pan tegelijk kan worden klaargemaakt. Daarna alleen nog even in de oven voor een heerlijk kaaskrokantje. Daarnaast ook de perfecte maaltijd om je restjes groenten mee op te maken.

Ingrediënten: (+/- 3 personen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 plakjes cervelaatworst (+/- 50 gram)
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel paprika
- snufje peper
- 300 gram kipgehakt
- halve courgette
- halve paprika
- 125 gram champignons
- 125 gram cherrytomaten
- 600 gram gekruide krieltjes
- 100 gram zuivelspread
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels bieslook
- snufje cayennepeper naar smaak
- handje geraspte kaas
Wil je liever vegetarisch eten? Vervang de cervelaatworst door zongedroogde tomaten en kies voor extra groenten en mais i.p.v. kipgehakt.
Bereiding:
Zet de oven aan op 200 graden. Snijd de ui in kleine blokjes en pers de knoflook. Bak dit aan in de pan met een scheutje olijfolie. Snijd de cervelaatworst in kleine stukjes en voeg samen met de kerrie, paprika en peper toe aan de pan. Bak dit even kort aan. Voeg vervolgens het kipgehakt toe en laat dit zachtjes gaar worden. Snijd ondertussen de courgette, paprika, champignons en cherrytomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Laat dit even aanbakken en voeg vervolgens de krieltjes toe. Bak dit aan voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de zuivelspread, peterselie, bieslook en cayennepeper toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Doe het mengsel vervolgens in een ovenschaal en top af met geraspte kaas. Zet het voor ongeveer 15/20 minuten in de oven. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties